Τριωροφο Πολυτελες Κτιριο

Σάκη Καράγιωργα 27 - ΓΛΥΦΑΔΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σ’ έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της Γλυφάδας, μόλις 500 μ από το παραλιακό μέτωπο και πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο και στο γήπεδο γκολφ, κατασκευάζεται ένα τετραώροφο πολυτελές κτίριο, με την ονομασία “SUNNY”.

Το συγκρότημα είναι ενεργειακής βαθμίδας Α+ και στεγάζει τέσσερις ξεχωριστές κατοικίες.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΤΙΡΙΟΥ

Οι όψεις του κτιρίου διαμορφώνονται με erker 0,80μ., αρχιτεκτονικές προεξοχές και εξώστες, ενώ η σκίαση αυτών εξασφαλίζεται με πέργκολες οι οποίες προστατεύουν από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες ενώ συγχρόνως εξυπηρετούν τη στήριξη αναρριχητικών φυτών. Δημιουργούνται έτσι ενδιαφέρουσες όψεις με ογκοπλαστική διάθεση. Οι χώροι διημέρευσης των διαμερισμάτων εκτονώνονται σε μεγάλους εξώστες που αποτελούν το βασικό χώρο διαμονής κατά τους θερινούς μήνες. Τόσο οι εξώστες όσο και οι πισίνες τοποθετούνται σε καίρια σημεία ώστε να γίνει εκμετάλλευση στο μέγιστο τόσο του ιδανικού προσανατολισμού όσο και της θέασης στη θάλασσα ενώ η χρήση μεγάλων υαλοπετασμάτων επιτρέπει έναν “διάλογο” μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με ενδιάμεσο χώρο μετάβασης την πέργκολα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις όψεις για τον σκοπό αυτό είναι οι προεξοχές του τελικού επιχρίσματος, τα γυάλινα στηθαία στους εξώστες και τα μεγάλα κουφώματα αλουμινίου με υαλοπίνακες. Με τον τρόπο αυτό, το κτίριο αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, χωρίς να προσφεύγει σε τυποποιημένες λύσεις, αναδεικνύοντας τα πραγματικά στοιχεία που το ορίζουν.

Η οικοδομή ικανοποιεί τις απαιτήσεις της αισθητικής τόσο σαν μεμονωμένο όσο και στο δομημένο οικιστικό περιβάλλον και εναρμονίζεται πλήρως σε αυτό. Το υφιστάμενο φυσικό περιβάλλον δεν επιβάλλει ιδιαίτερα καθοριστικούς περιορισμούς στην ογκοπλαστική και μορφολογική διαμόρφωση του κτιρίου. Η κατά το δυνατόν καλύτερη ανάπτυξη των χώρων πρασίνου, ο καλός φωτισμός και αερισμός των χώρων του κτιρίου και η μη προκλητική αλλά όχι απρόσωπη διαμόρφωσή τους, είναι τα σχετικά με το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον στοιχεία που συμβάλλουν στους καλύτερους δυνατούς όρους διαβίωσης των κατοίκων. Το κτίριο θα ενταχθεί στην ενεργειακή κλάση Α+. Συνεπώς όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν ενδοδαπέδια θέρμανση που επιτυγχάνεται με αντλίες θερμότητας.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έχει ως γνώμονα την ελάχιστη διατάραξη του υφιστάμενου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Για το σκοπό αυτό γίνεται ήπια υπερύψωση της τεχνητής στάθμης, του εδάφους που περιβάλλει την οικοδομή, με μέγιστη αυτή του 1,50 μέτρου για την εξυπηρέτηση της  απορροής των υδάτων και του ακάλυπτου χώρου προς το δρόμο.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εύκολη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στην οικοδομή. Όλη η φιλοσοφία του συγκεκριμένου κτιρίου είναι να μπορεί να δέχεται άτομα ΑΜΕΑ τόσο ως επισκέπτες όσο και ως ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του, δηλαδή καθημερινούς χρήστες.

Η πρόσβαση λοιπόν στην κεντρική είσοδο του κτιρίου γίνεται μόνο με ράμπα ήπιας κλίσης 5%. Στην είσοδο αλλά και σε όλα τα επίπεδα ο χώρος μπροστά από τον ανελκυστήρα έχει διαστάσεις που καθιστούν εύκολους τους ελιγμούς των αναπηρικών αμαξιδίων.

Τέλος στο υπόγειο η διέλευση από τους χώρους στάθμευσης μέχρι τον ανελκυστήρα είναι ανεμπόδιστη δίχως υψομετρικές διαφορές. Να σημειωθεί ότι δύο από τις θέσεις στάθμευσης έχουν διαστάσεις που τους επιτρέπουν να φιλοξενήσουν αυτοκίνητα ΑΜΕΑ.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Ισογείου με Υπόγειο και Πατάρι (Ε= 260,00τ.μ .)

Η πρώτη κατοικία βρίσκεται στο ισόγειο (Ε= 116,09 τμ) και διαθέτει πατάρι (Ε=73,71 τμ.) και

υπόγειο (Ε=73,71μ). Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται από μία ξεχωριστή είσοδο που βρίσκεται

βορειοδυτικά του κτιρίου καθιστώντας τη ανεξάρτητη από τις άλλες κατοικίες. Είναι διαμέρισμα διαμπερές με μεγάλους χώρους και διπλό ύψος στην επιφάνεια του καθιστικού ενώ η εκτόνωσή του διαμερίσματος γίνεται σε έναν κήπο 258,45 τ.μ. ο οποίος διαθέτει πισίνα 28,00τ.μ. και έχει αποκλειστική χρήση ενώ μία πέργκολα προσφέρεται για σκιασμό στον εξωτερικό χώρο.

Το ισόγειο αποτελείται από σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, 2 master υπνοδωμάτια με το δικό τους  w.c., ενώ στο πατάρι υπάρχει ένας χώρος καθιστικού και ένα μεγάλο master bedroom με βεστιάριο. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με εσωτερική σκάλα minimal σχεδιασμού. Το υπόγειο διαθέτει καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, λουτρό και δύο βοηθητικούς χώρους. Μία εσωτερική σκάλα ενοποιεί το ισόγειο με το υπόγειο, ενώ πρόσβαση σε αυτό μπορούμε να έχουμε είτε υπογείως, από το κεντρικό κλιμακοστάσιο, είτε εξωτερικά από τον κήπο αποκλειστικής χρήσης, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να το χρησιμοποιήσουν σαν έναν αυτόνομο ξενώνα. Όλα τα επίπεδα συνδέονται και με ιδιωτικό ανελκυστήρα.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2ου ορόφου (Ε= 150,00τ.μ .)

Η δεύτερη κατοικία είναι ένα διαμπερές οροφοδιαμέρισμα (149,08 τ.μ.) στον δεύτερο όροφο.

Αποτελείται από καθιστικό, κουζίνα, 3 master υπνοδωμάτια, 1 w.c. σε κάθε υπνοδωμάτιο και 1 για επισκέπτες, καθώς και χώρο laundry. Η εκτόνωση των εσωτερικών χώρων γίνεται σε τρεις εξώστες ενώ στο κέντρο της κατοικίας βρίσκεται το φυτεμένο δώμα του υποκείμενου διαμερίσματος στο οποίο τοποθετείται και ένα jacuzzi. Έτσι δίνεται η αίσθηση ότι ένας κήπος εισχωρεί στο εσωτερικό του διαμερίσματος δημιουργώντας ένα παιχνίδι εναλλαγής εσωτερικού και εξωτερικού.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ου ορόφου (Ε153,00τ.μ.)

Η τρίτη κατοικία είναι ένα διαμπερές οροφοδιαμέρισμα (152,60 τ.μ.) στον τρίτο όροφο.

Αποτελείται από καθιστικό, κουζίνα, 3 master υπνοδωμάτια,(εκ των οποίων το μεγαλύτερο διαθέτει βεστιάριο) 1 w.c., και χώρο laundry. Η εκτόνωση των εσωτερικών χώρων γίνεται σε τρεις εξώστες.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 4ου ορόφου (Ε= 236,00τ.μ .)

Η τέταρτη κατοικία είναι ένα διαμπερές διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο (149,81 τ.μ.) με σοφίτα (86,22 τ.μ.). Αποτελείται από ένα καθιστικό διπλού ύψους, κουζίνα, 2 master υπνοδωμάτια, 2 w.c. αντίστοιχα 1 w.c. επισκεπτών, και χώρο laundry ενώ στη σοφίτα υπάρχει καθιστικό και ένα μεγάλο master bedroom με βεστιάριο. Η εκτόνωση των εσωτερικών χώρων γίνεται σε τρεις εξώστες ενώ στην καρδιά του διαμερίσματος βρίσκεται μια εξωτερική πισίνα 24τμ. Το σαλόνι και η κουζίνα τοποθετούνται στοχευμένα γύρω από αυτήν ώστε να εισαχθεί το υγρό στοιχείο στην καθημερινότητα του χρήστη ενώ θέαση σε αυτήν έχουν και οι χώροι της σοφίτας.

ΥΠΟΓΕΙΟ (Ε= 329,54τ.μ .)

Όλες οι κατοικίες διαθέτουν δύο θέσεις στάθμευσης κ αποθήκη ( περίπου 8.00τ.μ. έκαστη) στο χώρο του υπογείου.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΚΙΝΗΤΟ;

Εάν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Τετραωροφη Πολυκατοικια
ΓΛΥΦΑΔΑ